
Ферментатор багатофункціональний «An Zhik» (чорний часник + йогурт + вино + квас + нато + тісто та ін.)
9 177 ₴
- Готово до відправки
- Код: 2930
людство довгий час шукало надійні способи зберегти харчові продукти якомога довше. Їх сушили, маринували, соліли, заморожування, поміщали в спеціальні каски, глиняні чани й баки з олією, куди не було доступу повітря.
Ферментація — це метаболічний процес, що протікає з виділенням енергії, внаслідок якого молекули цукру та крохмалю без надходження повітря розкладаються на вуглекислий газ і етанол. Цей процес каталізується за допомогою ензимів. Зазвичай він протікає в мікроорганізмах (перед усього в дріжджах). Ферментація (виначе звана бродінням) застосовується під час виготовлення тіста для хліба, у виноробства и пивоварії.

Використання ферментації в кулінарії — це своєрідне перетворення їжі за допомогою мікроорганізмів.
Ферментація — це процес розпаду біологічних речовин під дією мікроелементів.
Фермент (ензим) — білкова молекула або комплекс білкових молекул, яка прискорює хімічні процеси в живих організмах.
У процесі ферментації продукти набувають нову текстуру, аромат и вкус. Вони також містять корисні живі бактерії, дріжджі и ферменти, які збільшують поживну цінність продуктів і роблять їх легкозасвоюваними для організму.
У процесі ферментації будь-які патогенні бактерії гинуть унаслідок зміни мікрофлори, у якій вони перебувають. Бактерії, які виживають, зберігають продукт, живлячися натуральними цукрами, що містяться в ньому, і перетворюючи їх на велику кількість молочних і оцтових кислот, алкоголю, вуглекислого газу тощо.
Процеси ферментування (бродження) підробляють на спиртове та кисломолочне:
-
Під час спиртового спирту утворюється спирт і вуглекислий газ. Такий метод частіше використовується в приготуванні вина и тіста.
-
Унаслідок кисломолочного - виходять йогурт, простокваша, кефир, батарейка, сир тощо.
Ферментування (бродження) виконує 5 головних завдань:
-
Збагачення страв і напоїв різноманітністю смаків, ароматів і текстури.
-
Продовження термінів придатності їжі за допомогою молочної кислоти, алкоголю, оцтової кислоти та лужного бродіння.
-
Біологічне збагачення їжі протеїнами, важливими амінокислотами, важливими жирними кислотами та вітамінами.
-
Детоксифікація в процесі бродіння їжі.
-
Зменшення часу та витрат на приготування їжі завдяки впливу на волокна та білки деяких видів їжі (наприклад, для розм'якшення м'яса, птиці, риби).
Багатофункціональний Ферментатор AZK286 компанії An Zhik — потрібний прилад на вашій кухні, який дасть змогу вам готувати з будь-яких продуктів за новими рецептами понад корисну їжу щодня.
Основні функції:
-
Чорний часник:
-
соло — 1 зубчик-головка
-
багатозубчастий
-
Чорний часник є потужним антиоксидантом, який допомагає ефективно боротися з втомою та старінням. Домашній чорний часник без жодних добавок і без консервантів, безпечний і необхідний для здоров'я.
Часник (багатозубчастий) можна ферментувати приблизно по 1,5 кг за раз або «Соло-чонка» — приблизно 2 кг за один раз.

-
Йогурт

-
Нато

-
Ензим (+ тісто)
-
Солодке вино

-
Фруктовий оцет
Переваги ферментатора AZK286-6L компанії An Zhik:
-
Оригінальний (зручний) дизайн
-
Багатофункціональний
-
Висока енергоефективність. (PTC heater element). Нагрівальний елемент із кераміки неабияк знижує витрати електроенергії.
-
Рівномірне кругове нагрівання (360°) дає змогу ідеально приготувати продукт
-
Електронне керування + Дисплей LCD (на англійської языке)

-
Візуальне відтворення на дисплеї:
-
Залишився час приготування (годинник і доби)
-
поточної температури (в °С)
-
-
Наявність таймера приготування:
-
Стандартно програма «Ферментація часнику» встановлена на 9 діб - 216 годин.
-
Можливість вручну виставити програму приготування (від 7 до 12 діб - від 168 до 288 годин)
-
-
Звуковий сигнал закінчення роботи
-
Захист від перегрівання
-
Контейнер для збирання води
-
Чаша з неіржавкої сталі на 6 л (робочий об'єм — 5 л)
-
Легко миється і немає залишкових плям
-
-
Тришаровий тримач для часнику з неіржавкої сталі з фіксуваними дверцятами
-
Можливість приготувати одночасно до 2 кг часнику
-
Гарна циркуляція повітря
-

-
Незалежна товста вкладка, на який встановлюється Тримач часнику (після використання — на дні чаші не залишається залишкових стічних вод).
-
Функція пам'яті електричного живлення (після вимкнення й у разі подальшого вмикання електрики програма ферментації автоматично відновлюється)

У ферментаторі моделі AZK286 компанії An Zhik використовується тривимірний метод нагрівання: верхній, середній і нижній, з рівномірною внутрішньою температуроюменшими втратами тепла та меншим споживанням енергії.
Керування ферментатором:
-
Таймер часу: зображення часу приготування, що залишився.
-
Вибір функції: ферментування часнику (багатозубчастий і однозубчастий), йогурт, натто, солодке вино, ензим.
-
Кнопка «Час»: для встановлення часу приготування (у ручному режимі).
-
Кнопка «Відміна»: завершити роботу.
-
Індикатор «Дезінфекція».
-
Функція «Сушіння»: Після закінчення програми «Ферментування часнику» виставляється на (мінімум) 6 годин (за замовчуванням) для підсушування вологого часнику та посилення ефекту ферментації.

Застереження:
-
Не використовуйте жорсткі або абразивні очисники.
-
Прилад та деталі не можна мити в посудомийній машині.
Чаша апарата розрахована на 6 літрів із неіржавкої сталі, стійка до впливу високих температур. Високоміцна і має властивості інертності до вмісту в продуктах природних кислот.

Усередині ферментатора для виробництва чорного (ферментованого) часнику розташовується двошарова решітка-полочка з неіржавкої сталі з трьома полицями з дверцятами, що відчиняються для зручності розміщення часнику.

Рекомендації щодо застосування:
Приготування чорного часнику

1. Увімкніть Ферментатор. Натиснувши кнопку «Вибір Програми», виберіть функцію «Solo Garlic» або «Garlic».
2. На таймері зобразиться час тривалості процесу — 9 діб. За бажання або за рецептурою можна відрегулювати тривалість приготування, але це не бажано для отримання якісного продукту.
3. Натисканням кнопки підберіть необхідну за рецептом температуру ферментування.
Зберігати Чорний часник необхідний у закритому харчовому контейнері (або в заваакумованому пакеті) в холодильнику.
Термін зберігання чорного часнику: приблизно 6 місяців.
Примітка:
-
Якщо ви не натиснете кнопку підтвердження обраної Програми впродовж 10 секунд, процес виробництва почнеться самостійно.
-
У процесі ферментації чорного часнику не рекомендується відкривати кришку приладу без потреби. Це необхідно для підтримки правильної температури и недоступу повітря у Ферментатор.
-
Також не рекомендується до закінчення часу роботи програми натискати кнопку «Відміна». У разі активації кнопки «Відміна» програма буде обнулена (вимкнена).
Приготування йогурту
1. Увімкніть прилад. Натиснувши кнопку «Вибір Програми», виберіть функцію Йогурт.
2. На таймері зобразиться час тривалості процесу — 4 години. За бажання або за рецептурою можна відрегулювати тривалість приготування (4-8 годин)
3. Також на таймері відобразиться температурний режим: +39 °C. За бажання або за рецептурою можна відрегулювати свою температуру приготування (38-41 °C)
Розлийте приготований йогурт у пляшечки та зберігайте їх у холодильнику.
Приготування Натто
1. Увімкніть прилад. Натиснувши кнопку «Вибір Програми», виберіть функцію Натто.
2. На таймері зобразиться час тривалості процесу — 12 годин. За бажання або за рецептурою можна відрегулювати тривалість приготування (12 — 24 години)
3. Також на таймері відобразиться температурний режим: +39 °C. За бажання або за рецептурою можна відрегулювати свою температуру приготування (38-41 °C)
Приготування солодкого вина
1. Увімкніть прилад. Натиснувши кнопку «Функція», виберіть функцію Wine.
2. На таймері зобразиться час тривалості процесу — 2 доби. За бажання або за рецептурою можна відрегулювати тривалість приготування: для солодкого вина (2-3 доби)
3. Також на таймері відтвориться температурний режим: +25 °C. За бажання або за рецептурою можна відрегулювати свою температуру приготування, але вона має варіюватися не менш ніж +20 °C і не вище ніж +30 °C.
Характеристики:
Номінальне харчування: 220 В - 240 В - 50 Гц
Номінальна потужність: 90 Вт
Вага: 2,5 кг
Розмір: 28*28 см

Виробник: Shanghai FuCha Enterprise Co, LTD
Країна-постачальник: Китай
| Основні | |
|---|---|
| Країна виробник | Китай |
| Властивості | живлення |
| Виробник | Shanghai FuCha Enterprise Co, LTD |
- Ціна: 9 177 ₴

